Politie-inzet tijdens KNIL-bijeenkomst

donderdag 23 november 2017

Hilversum - Korte terugblik op de politieinzet tijdens de KNIL-bijeenkomst van dinsdag 21 november.

Dinsdag 21 november werden veteranen van het KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) geëerd tijdens een bijeenkomst op de Zwaluwenberg in Hilversum. De politie had in samenspraak met de gemeente een aantal maatregelen getroffen om een aangekondigde demonstratie in goede banen te leiden.

Antifascistische oud-Verzetsstrijders Nederland (AFVN) hadden aangekondigd dat zij tegen de bijeenkomst zouden demonstreren. Aanhangers van KNIL-militairen gaven aan dat zij dit niet zouden tolereren. De gemeente heeft als taak ervoor te zorgen dat een aangekondigde demonstratie vreedzaam en ordelijk verloopt. Daarvoor werd een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen, waarbij de politie ondersteunde. Met als doel een veilig verloop voor alle partijen en de omgeving.

Voor de demonstranten was een speciaal demonstratievak ingericht, waar zij veilig konden staan. Ook werd de demonstranten de mogelijkheid geboden om naar het demonstratievak te worden begeleid. Hier werd geen gebruik van gemaakt.

Om de verkeersveiligheid te waarborgen werd de Utrechtseweg tijdelijk voor een deel afgesloten, evenals de Noodweg. Dit heeft mogelijk voor de omwonenden en weggebruikers voor overlast gezorgd. 

De politie en de gemeente Hilversum kijken terug op een ordelijk en veilig verloop van de dag.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Baarn | 112 alarmeringen Baarn | Goedkoop Tanken in Baarn | Supermarkten in Baarn | Weerbericht Baarn